Lasergraveren van kaarten, de nieuwste trend

Lasergraveren van kaarten is mogelijk geworden door de uitvinding van computergestuurde lasers die met ontzettend veel detail hout kunnen bewerken. Een laser is een elektromagnetische stralingsbron, waarvan de diameter van de lichtcirkel ontzettend klein is. Deze intense lichtstraal smelt, verdampt of verbrandt het materiaal waar het op geplaatst wordt. Door deze laser te koppelen aan een computer kunnen ontzettend complexe en gedetailleerde houtbewerkingen gedaan worden. Zoals het lasergraveren van kaarten bij Hood&Wood laat zien.

Maar hoe ontstaan met lasergraveren van kaarten contrast en reliëf?

Het lasergraveren van kaarten wordt gedaan op berken multiplex. Multiplex is een plaatmateriaal dat bestaat uit verschillende laagjes hout. Deze houten laagjes zijn telkens dwars op elkaar geplakt, als er dus een stukje van de bovenste laag wordt verwijderd, komt de contrasterende tweede laag tevoorschijn. Bij het lasergraveren van kaarten kan de laserstraal zo worden ingesteld dat deze niet de kaarten volledig doorsnijdt, maar alleen de bovenste laag bewerkt. Hierdoor ontstaat, naast het kleurcontrast, ook een reliëf tijdens het lasergraveren van kaarten. Door de bovenste laag ook nog te behandelen met een witte of zwarte kleur, kunnen we bij Hood&Wood wel vijf verschillende kleurcombinaties aanbieden voor jou laser gegraveerde kaarten.

Lasergraveren van kaarten met de Trotec Speedy 500

Bij Hood&Wood gebruiken we een Trotec Speedy 500 voor het lasergraveren van kaarten. Deze lasermachine is de Ferrari onder de graveermachines. Het voordeel van werken met een lasermachine inplaats van een snijmachine is dat er geen materiaalweerstand is bij het gebruik. Een laser maakt immers gebruik van een sterke lichtstraal, in plaats van mesjes of andere snij gereedschappen. Een laser kan niet slijten, waardoor de Trotec Speedy 500 zelfs met intensief gebruik even nauwkeurig en scherp blijft. Doordat er geen materiaalweerstand is werkt een lasersnijder ook veel sneller waardoor we bij Hood&Wood, zelfs tijdens piekdagen, snel kunnen doorwerken en jouw laser gegraveerde kaarten binnen 3 werkdagen bij je thuis kunnen bezorgen.

Lasergraveren van kaarten in kleine oplages

In tegenstelling tot grote drukkerijen, waar de drukmachines per ontwerp speciaal moeten worden ingesteld, kan een laser graveermachine direct aan de slag met een digitaal ontwerp. Hierdoor is het mogelijk om bij Hood&Wood zeer kleine oplages te bestellen van je ontwerp zonder extra hoge kosten. Bij Hood&Wood kun je al terecht vanaf één stuks bestellingen.

Gegraveerde stadskaarten, de nieuwste trend

Bij Hood&Wood combineren we de nieuwste techniek van het lasergraveren met de trend om gepersonaliseerde (stads)kaarten op te hangen in je interieur. Door de snelle procedure en de mogelijkheid om maar een ontwerp maar één keer te kunnen graveren kan Hood&Wood volledig persoonlijke gegraveerde stadskaarten aanbieden. Wil je jouw favoriete buurtje in Brussel op de kaart met je eigen titel en markers? Het kan allemaal bij Hood&Wood. Probeer onze editor uit en kijk hoe jij deze toffe techniek kunt gebruiken voor unieke wanddecoratie.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.
×

Hi!

Heb je vragen? Of hulp nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder:

× Kan ik je helpen?