Je eigen poster maken online

Van fotomok tot bedrukt kussen, maar is het ook mogelijk om je eigen poster online te maken? Er zijn tegenwoordig veel diensten die aanbieden om je eigen ontwerpen op allerlei materialen te laten afdrukken. Van canvas schildersdoeken, tot metalen platen of inderdaad op echt poster papier. Alles is tegenwoordig wel zo’n beetje mogelijk.

Je eigen poster online maken is heel persoonlijk

Met een posterontwerp kun je alle kanten op. Gebruik je eigen foto’s voor het maken van je poster online. Als je een beetje handig bent met Photoshop kun je zelfs een hele filmposter ontwerpen om te laten afdrukken. Een geweldige persoonlijke herinnering aan het vrijgezellenweekend van je beste vriend. Ook zonder photoshop kun je online genoeg tools vinden om een spetterende poster online te maken.

7 gekke plekken om je eigen poster op te hangen

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is eigenlijk een hele leuke plek voor je eigen poster. Hieronder een lijstje met plekken die je een hele eigen twist kan geven door er je eigen poster op te hangen:

1. De binnenkant van de wc-deur, heb je gelijk wat te kijken als je in het kleinste kamertje zit;

2. De saaie betonnen wand van de garage kun je helemaal bedekken met posters, simpel, goedkoop en toch heel persoonlijk;

3. Je trekt een keukenkastje open en kijkt plots weer naar die zelfgemaakte poster over de vakantie in Italië, al wegdromend geniet je weer extra van je kopje koffie met een scheutje amaretto;

4. De onderkant van de eettafel zul je misschien niet direct aan denken, maar je kinderen gaan het fantastisch vinden als ze tijdens het bouwen van hun nieuwe hut die speciaal gemaakte poster over hen ontdekken;

5. De lange gang op de zaak kan vast ook wel wat decoratie gebruiken, maak je eigen posters en verras je werknemers met leuke, gekke en persoonlijke zelf online gemaakte posters;

6. In de caravan mag er niet teveel gewicht, leuk de kastjes op met online gemaakte posters;

7. Of hang de poster gewoon direct in het zicht, boven de bank of boven je bed, want je mag er toch dagelijks van genieten?

Het verschil tussen een geprinte of gegraveerde poster

Bij de meeste aanbieders zul je een geprinte poster kunnen bestellen, maar bij Hood&Wood kun je jouw online gemaakte poster laten graveren. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Bij een geprinte poster heb je te maken met een vlak waarop inkt wordt gedrukt. Het vlak kan van alles zijn, van stof tot metaal, fotopapier of hout, maar het principe blijft hetzelfde. Je hebt een afdruk van een afbeelding, net zoals een foto of een printje uit de printer op de zaak. 

Bij graveren werkt het anders. Door materiaal weg te halen uit een plaat van harder materiaal ontstaat er een reliëf. Gravures kom je vooral tegen in hout en metaal. Bij Hood&Wood zijn alle houten posters gravures. Met een laserprinter wordt het bovenste laagje van een berken multiplex plaat weggehaald volgens de tekening. Hierdoor wordt het tweede laagje in het multiplex zichtbaar en ontstaat er een reliëf. Doordat multiplex bestaat uit verschillende laagjes hout die dwars op elkaar zijn geplakt heeft het tweede laagje hout een andere kleur dan de bovenkant. 

Lijkt het je leuk om je eigen poster online te maken en wil je hem dan als houten gravure? Neem dan gauw een kijkje bij de houten landkaarten editor van Hood&Wood. Hier kun je helemaal zelf je eigen landkaart poster online maken. Binnen drie werkdagen sturen we hem naar je op inclusief een gratis ophangsysteem of staander, zodat je jouw eigen poster direct op kunt hangen waar je wilt.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.
×

Hi!

Heb je vragen? Of hulp nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder:

× Kan ik je helpen?