Houten stadsplattegronden, herinneringen om te koesteren

Wist je dat de oudste teruggevonden stadsplattegrond al van 3500 voor Chr. is? In het oude Babylonië werden er al kaarten gemaakt in kleitabletten en bij opgravingen in Nippur is er een fragment van een kleitablet met een stadsplattegrond terug gevonden. In het oude Griekenland was het maken van (stads)plattegronden al zeer geavanceerd. Claudius Ptolemaeus (85-165 na Chr.) heeft een wereldkaart opgetekend die als dé hoofdreferentie van de wereldgeografie gehouden werd tot ongeveer in de Renaissance, toen natuurlijk nieuwe gebieden als Amerika werden ontdekt.

Tegenwoordig met google Maps kunnen wij het ons bijna niet meer voorstellen, maar (stads)plattegronden waren vroeger een luxe. Alle kaarten en stadsplattegronden moesten volledig met de hand worden ingetekend en geïllustreerd, daarnaast was papier (de opvolger van de kleitablet) ook al niet goedkoop en was de verspreiding van stadsplattegronden en kaarten zeer minimaal.

Van klei, naar papier en nu ook houten stadsplattegronden

Een plattegrond op een kleitablet kunnen we je niet aanbieden, maar bij Hood&Wood kun je een houten stadsplattegrond laten maken. Door middel van laser graveren en alle kennis van google Maps kunnen we werkelijk waar elke plattegrond maken die je maar zou willen. Wil je alleen de oranjebuurt in Groningen op de kaart? Of juist de hele Flevopolder met een speciale marker bij Almere? Kies de uitsnede en grootte die jij wilt.

Ontwerp je eigen houten stadsplattegrond

Niet alleen kun je helemaal zelf kiezen of je nu Gent, Antwerpen of toch Amsterdam op je stadsplattegrond wilt hebben, maar je kunt ook zelf de titels en de markers aanpassen zodat je er helemaal je eigen ding ervan kunt maken. Daarnaast kun je bij Hood&Wood kiezen uit vijf verschillende materialen en vijf verschillende maten. Kies je voor één grote eyecatcher van Eindhoven voor boven de bank? Of een serie van kleine stadsplattegronden voor in de gang, van alle plaatsen waar je gewoond hebt?

De voordelen van Hood&Wood

Bij elke kaart kun je kiezen tussen een gratis staander of een ophangsysteem zodat je jouw houten stadsplattegrond direct neer kunt zetten of ophangen. We bezorgen je nieuwe wanddecoratie binnen drie werkdagen gratis bij je thuis én we planten voor elke bestelling een nieuwe boom. De stadsplattegronden van Hood&Wood worden gegraveerd in berken multiplex, dit superlichte, maar sterke hout heeft een warme en natuurlijk uitstraling.

Doordat de plattegrond gegraveerd en niet gedrukt is blijft de afbeelding ook altijd zichtbaar en heb je niet te maken met het vervagen van het beeld bij direct zonlicht. Zin om ook je eigen stadsplattegrond te ontwerpen en door ons te laten graveren? Neem dan gauw een kijkje in onze editor of laat je inspireren op onze Instagram.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.
×

Hi!

Heb je vragen? Of hulp nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder:

× Kan ik je helpen?