Hoe hang ik zelf een houten kaart op aan de muur?

De houten plattegronden van Hood&Wood kun je zelf aan de muur ophalen volgens dit stappenplan. Alle plattegronden worden gratis geleverd met een Stas Dibond ophangsysteem. Het enige dat jij nog hoeft te doen is de plaats te bepalen van je nieuwe houten plattegrond en deze stappen op te volgen:

Bepaal de plek

Bedenk aan welke muur je jouw houten plattegrond wilt ophangen en plaats hem met de hand op precies de juiste plek die je wilt. Voor deze stap is het handig om met z’n tweeën te zijn zodat één iemand op afstand kan kijken of je plattegrond iets meer omhoog of omlaag moet.

Gebruik een potlood om langs de bovenzijde van de plattegrond precies in het midden een streepje op de muur te zetten.

Markeer met een potlood

Leg de plattegrond op de kop op een vlak oppervlak. Meet met een lineaal of meetlint precies hoe ver het ophangsysteem van de bovenkant van de plattegrond zich bevindt. Meet deze afstand vervolgens ook af op de muur onder het streepje dat je hebt gezet. Markeer deze plek duidelijk, want hier ga je straks een schroef moeten plaatsen.

Meten is weten

Afhankelijk van het materiaal van je wand kun je kiezen voor een spijker, schroef of haak. Bij een massief houten wand kun je eenvoudig een spijker of schroef monteren, bij holle gipswanden moet je eerst een gaatje voorboren en een plug plaatsen. Vraag voor de zekerheid bij je bouwmarkt welke schroef en plug het meest geschikt zijn voor jouw wand.

Kies de juiste spijker, schroef of haak

Als de spijker, schroef of haak geplaatst is kun je de plattegrond ophangen. Het ophangsysteem bij een plattegrond van Hood&Wood is precies in het midden geplaatst, dus je hoeft je niet druk te maken of je plattegrond wel recht hangt. Dat zal die automatisch doen.

Hang je plattegrond op

Lijkt het je ook wel wat om een eigen gepersonaliseerde houten stadskaart aan de muur te hebben? Kijk naar onze voorbeelden voor inspiratie of ga direct in onze editor aan de slag voor jouw eigen houten stadskaart.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.
×

Hi!

Heb je vragen? Of hulp nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder:

× Kan ik je helpen?