FAQ

Jij bent waarschijnlijk op zoek naar hét perfecte cadeau, voor jezelf of iemand anders. Logisch dat je dan af en toe een vraag hebt over bijvoorbeeld het ontwerpen en personaliseren van een kaart. De meest gestelde vragen proberen we hier zo goed mogelijk te beantwoorden. 


Algemeen


Hoe werken jullie?

Al onze producten zijn op maat gemaakt. Zodra een bestelling binnenkomt gaan wij aan de slag. Er ligt dus nergens een voorraad en niemand heeft straks hetzelfde product als jij.


Hebben jullie ook een kaart van… ?

Ja! Die hebben we. Je kunt bij ons namelijk zelf een kaart maken in de custom map maker. Begin helemaal vanaf het begin of laat je inspireren in onze winkel. Iedere plek waar jij blij van wordt is mogelijk. Dit kan van heel klein tot heel groot. Van zichtbare individuele huizen tot metropolen.


Kan ik jullie producten ook in de winkel vinden?

De kans is niet heel groot dat precies die ene plek waar jij blij van wordt in de winkel etalage ligt. Daarom gaan wij pas aan de slag nadat jij een ontwerp hebt gemaakt. Dat kan gewoon op je eigen mobiel of achter de computer.


Is elk product exact hetzelfde?

Hout is een natuurlijk product en daar horen noesten en nerven bij. Geen kaart is daarom exact hetzelfde. De andere materialen zijn wel altijd precies hetzelfde. Maar het is natuurlijk niet waarschijnlijk dat iemand precies hetzelfde ontwerp als jij besteld.


Zijn jullie ook actief op social media?

Wij posten mooie afbeeldingen van ons product, de leuke katjes Micio en Momo en meer op Instagram, Facebook en Pinterest.


Klopt het dat de stadskaarten gegraveerd worden?

Dat klopt! Een deel van het plaatmateriaal wordt weggehaald door de warmte van een nauwkeurige laser. Door enkel en alleen materiaal te verwijderen ontstaat diepte en een contrast in kleur. Dat is weer eens wat anders dan een geprinte poster.


Doen jullie ook aan duurzaamheid?

Absoluut, dat vinden wij heel belangrijk! Wij planten een boom wanneer jij een bestelling doet. Zo compenseren we samen ruimschoots onze impact op het milieu.


Wat betekent ‘persoonlijke producten’?

Wij geloven dat persoonlijke producten mooie verhalen vertellen. Een persoonlijk product is bijzonder vanwege de connectie met een persoon. Je hebt hem bijvoorbeeld zelf gemaakt of iemand die dicht bij je staat heeft dit voor je gedaan. Net zoals foto’s hebben persoonlijke producten een speciale betekenis en blijven ze lang leuk om naar te kijken. Doordat bepaalde elementen in het ontwerp vaststaan garanderen wij een stijlvolle look en bieden we toch de ruimte om iets persoonlijks te maken. Meer weten over het verhaal achter Hood&Wood? Lees de Over Ons pagina


Personaliseren


Hoe maak ik een mooie kaart?

Vertrouw op je intuïtie, elke kaart met een persoonlijk verhaal is mooi! Bijvoorbeeld je geboorteplek, je studiestad, de plek van je eerste date, je eerste huis of die ene reis. Daarnaast staan bepaalde elementen in het ontwerp al vast zodat elk ontwerp een stijlvol resultaat oplevert. Volg de drie eenvoudige stappen in de editor en ontwerp je eigen kaart.


Kan ik een persoonlijke boodschap schrijven in plaats van de plaatsnaam?

Dat kan zeker! In de editor kun je allereerst een mooie uitsnede kiezen van jouw favoriete plaats. Bij stap vier kun je vervolgens de drie tekst regels persoonlijk maken. Bijvoorbeeld: Amsterdam, 40 jaar getrouwd, 1979 – 2019.


Wat doe ik als mijn plaatsnaam heel lang is?

Sommige plaatsnamen zijn heel lang. Om toch een mooi ontwerp te maken kun je de tweede en derde regel gebruiken. Ook kun je het ontwerp in de landschap oriëntatie draaien, zo heb je veel meer ruimte voor je tekst.


Moet ik per se zelf een plattegrond ontwerpen?

Nee hoor, je kan ook een bestaand ontwerp kiezen uit ons ruime aanbod plattegronden in de winkel. Je kunt ook de zoekfunctie rechts bovenin gebruiken om direct naar jouw favoriete plaats te zoeken zoals bijvoorbeeld plattegrond Zoutelande van het liedje van Blof. Wil je toch nog een kleine aanpassing maken? Staat bijvoorbeeld je huis, straat of dorp er net niet op? Dan ben je vast blij om te horen dat je de houtgravure nog eenvoudig kunt bewerken in onze custom map maker. Wij graveren namelijk pas als jij helemaal tevreden bent met het ontwerp. Kies bijvoorbeeld een ander materiaal, versleep de kaart of voeg een marker toe.


Welke afmetingen zijn de kaarten?

Wij leveren vijf verschillende formaten: A4 (XS), A3 (S), 40 x 50 (M), 50 x 70 (L) en 55 x 85 (XL). Na veel testen zijn dit onze absolute favoriete maten en klassiekers als het op wissellijsten aan komt. Je kunt in de custom map maker ook nog kiezen voor een portret of landschap oriëntatie.


Hoe plaats ik een Marker nauwkeurig?

Door middel van markeringen maak je de kaart nog persoonlijker. Je voegt deze toe in stap 5: ‘markers’. Je kunt de markering vervolgens op de kaart verslepen met je muis of met je vinger. Als je de markering heel precies wilt plaatsen kun je de kaart eerst heel ver inzoomen (dit kan met je muis door te scrollen of door de plus en min te gebruiken), plaats vervolgens je markering waar jij wilt en zoom weer uit. De markering blijft netjes staan.


Bezorgen en retourneren


Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling thuis bezorgd krijg?

Jouw kaart wordt op maat gemaakt en wij streven ernaar deze zo snel mogelijk te bezorgen. Doorgaans produceren we jouw plattegrond binnen 1-2 werkdagen en gaat deze meteen op de post. Bij normale drukte bezorgd PostNL de volgende dag.

Tijdens de feestdagen of grote bezorgdrukte doet PostNL er soms een dagje langer over.


Wie bezorgt mijn bestelling?

Onze bestellingen worden allemaal bezorgd door PostNL.


Kan ik mijn pakketje volgen?

Ja dat kan. Je krijgt een mail met daarin een track and trace code zodra jouw kaart verzonden is.


Wanneer mag ik mijn product retourneren?

Bel ons even als er iets niet in orde is. Wij proberen je zo goed mogelijk verder te helpen.


Kan ik mijn product zonder enige reden retourneren?

Omdat onze producten op maat gemaakt zijn heb je geen herroepingsrecht.


Origineel cadeau


“Het is een cadeautje, zit de bon in de verpakking?”

Je krijgt een bon via de mail. De kaart kun je dus met een gerust hart ingepakt laten en cadeau geven zonder dat de prijs zichtbaar wordt.


Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Binnenkort wel! In de tussentijd kun je ons even mailen en dan kunnen we je vast verder helpen.


Huis


Kan ik mijn gegraveerde stadskaart ook ophangen?

Veel mensen vinden het mooi om een grote kaart (L of XL op te hangen aan de muur. Daarom leveren wij gratis een mooi ophangsysteem mee met elke bestelling. Hiermee kun je de kaart blind ophangen. De kaart lijkt hierdoor een klein stukje van de muur af te zweven.


Past een gegraveerde kaart bij mij thuis?

We bieden verschillende materialen en formaten aan waardoor een kaart van Hood&Wood binnen elk interieur past. Hout heeft bijvoorbeeld een warm karakter en brengt balans in een huis met veel koele elementen zoals witte muren. Acrylaat past heel goed binnen een modern interieur en gaat goed samen met elke muur kleur. Heb je veel ruimte? Overweeg dan eens het XL formaat.


Waar kan ik mijn houten kaart het beste ophangen.

Het is heel mooi als het licht schuin op de houten kaart valt. Plaats hem bijvoorbeeld haaks op een grote lichtbron. Zo vallen er kleine schaduwen in de kaart en kun je het reliëf goed zien.


Maak er zelf één
Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.
×

Hi!

Heb je vragen? Of hulp nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder:

× Kan ik je helpen?