FAQ

Staat je antwoord hier niet tussen? Stuur een berichtje naar hello@hoodandwood.com


Algemeen


Hoe werken jullie?

Al onze producten zijn op maat gemaakt. Zodra een bestelling binnenkomt gaan wij aan de slag. Er ligt dus nergens een voorraad en niemand heeft straks hetzelfde product als jij.


Hebben jullie ook een kaart van… ?

Ja! Die hebben we. Je kunt bij ons namelijk zelf een kaart maken in de custom map maker. Begin helemaal vanaf het begin of laat je inspireren in onze winkel. Iedere plek waar jij blij van wordt is mogelijk. Dit kan van heel klein tot heel groot. Van zichtbare individuele huizen tot metropolen.


Kan ik jullie producten ook in de winkel vinden?

De kans is niet heel groot dat precies die ene plek waar jij blij van wordt in de winkel etalage ligt. Daarom gaan wij pas aan de slag nadat jij een ontwerp hebt gemaakt. Dat kan gewoon op je eigen mobiel of achter de computer.


Is elk product exact hetzelfde?

Hout is een natuurlijk product en daar horen noesten en nerven bij. Geen kaart is daarom exact hetzelfde.


Zijn jullie ook actief op social media?

Wij posten iedere week mooie afbeeldingen van ons product, het leuke katje Micio en meer op Instagram, Facebook en Pinterest.


Wat is lasergraveren?

Een deel van het plaatmateriaal wordt weggehaald door de warmte van een nauwkeurige laser. Door enkel en alleen materiaal te verwijderen ontstaat er diepte en een prachtig contrast in kleur. Dat is weer eens wat anders dan een geprinte poster toch?


Personaliseren


Hoe maak ik een mooie kaart?

Vertrouw op je intuïtie, elke kaart met een persoonlijk verhaal is mooi! Bijvoorbeeld je geboorteplek, je studiestad, de plek van je eerste date, je eerste huis of die ene reis. Volg de drie eenvoudige stappen in de editor en ontwerp je eigen kaart.


Kan ik een persoonlijke boodschap schrijven in plaats van de plaatsnaam?

Dat kan zeker! Bij stap één in de editor kun je allereerst een plaats zoeken. Bij stap drie kun je de boodschap vervolgens persoonlijk maken 🙂


Wat doe ik als mijn plaatsnaam heel lang is?

Sommige plaatsnamen zijn heeeeel lang. Om toch een mooi ontwerp te maken kun je het onderschrift gebruiken. Ook kun je het ontwerp in de landscape oriëntatie draaien, zo heb je veel meer ruimte.


Moet ik per se zelf een plattegrond ontwerpen?

Nee hoor, je kan ook een bestaand ontwerp kiezen uit ons ruime aanbod plattegronden in de winkel. Wil je toch nog een kleine aanpassing maken? Staat bijvoorbeeld je huis, straat of dorp er net niet op? Dan ben je vast blij om te horen dat je de houtgravure nog eenvoudig kunt bewerken in onze custom map maker. Wij graveren namelijk pas als jij helemaal tevreden bent met het ontwerp. Kies bijvoorbeeld een ander materiaal, versleep de kaart of voeg een marker toe.


Welke afmetingen zijn de kaarten?

WIj leveren vier verschillende formaten: 29 x 42 (S), 40 x 50 (M), 50 x 70 (L) en 55 x 85 (XL). Na veel testen zijn dit onze absolute favoriete maten. Klassiekers als het op wissellijsten aan komt. Je kunt in de custom map maker ook nog kiezen voor een portret of landschap oriëntatie.


Hoe plaats ik een Hotspot nauwkeurig?

Door middel van hotspots maak je de kaart nog persoonlijker. Je voegt deze toe in stap 3: ‘Details’. Je kunt de hotspot vervolgens op de kaart verslepen met je muis of met je vinger. Als je de hotspot heel precies wilt plaatsen kun je de kaart eerst heel ver inzoomen, plaats vervolgens je hotspot waar jij wilt en zoom weer uit. De hotspot blijft netjes staan.


Bezorgen en retourneren


Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling thuis bezorgd krijg?

Doorgaans 3-6 werkdagen maar soms ook sneller.


Wie bezorgt mijn bestelling?

Onze bestelling worden allemaal bezorgd door PostNL.


Kan ik mijn pakketje volgen?

Ja dat kan. Je krijgt na je bestelling een mail met daarin een track and trace code.


Wanneer mag ik mijn product retourneren?

Bel ons even als er iets niet in orde is. Wij proberen je zo goed mogelijk verder te helpen.


Kan ik mijn product zonder enige reden retourneren?

Omdat onze producten op maat gemaakt zijn heb je geen herroepingsrecht.


Ik heb haast, kan de bezorging ook sneller?

We beloven niks maar je kan altijd even bellen om je verhaal te doen. Wij doen ons best om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn.


Origineel cadeau


Het is een cadeautje, zit de bon in de verpakking?

Je krijgt een bon via de mail. De kaart kun je dus met een gerust hart ingepakt laten en cadeau geven zonder dat de prijs zichtbaar wordt.


Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Binnenkort wel! In de tussentijd kun je ons even mailen en dan kunnen we je vast verder helpen.


Huis


Kan ik mijn houten kaart ook ophangen?

Veel mensen vinden het mooi om de kaart op te hangen aan de muur. Daarom leveren wij gratis een mooi ophangsysteem mee met elke bestelling. Hiermee kun je de kaart blind ophangen. De kaart lijkt hierdoor een klein stukje van de muur af te zweven.


Past een houten kaart bij mij thuis?

We bieden verschillende materialen en formaten aan waardoor een kaart van Hood&Wood binnen elk interieur past. Hout heeft bijvoorbeeld een warm karakter en brengt balans in een huis met veel koele elementen zoals witte muren. Acrylaat past heel goed binnen een modern interieur en gaat goed samen met elke muur kleur. Heb je veel ruimte? Overweeg dan eens het XL formaat.


Waar kan ik mijn houten kaart het beste ophangen.

Het is heel mooi als het licht schuin op de houten kaart valt. Plaats hem bijvoorbeeld haaks op een grote lichtbron. Zo vallen er kleine schaduwen in de kaart en kun je het reliëf goed zien.


Maak er zelf één
Bijwerken…
  • Geen producten in je winkelmand.