Een blijvende herinnering als cadeau

Niks is meer blijvend dan een herinnering in beeld gebracht. Niet voor niets maken en kijken we zo graag naar foto’s en filmpjes. Bij het zien van een beeld komt niet alleen de herinnering in beeld boven, maar de kans is groot dat je alweer loopt te watertanden bij die lekkere appeltaart die oma altijd maakte. Er zijn veel manieren om herinneringen te bewaren en te delen.

3 cadeau-ideeën voor blijvende herinneringen

1. Een herinneringsdoosje

Weet je nog die oude sigarendoos waar je als kind al je schatten in stopte? Zo eentje kun je ook als blijvende herinnering aan iemand cadeau doen. In het doosje stop je allemaal kleine dingetjes die herinneren aan een speciale gebeurtenis. Bijvoorbeeld een dennenappel voor al die wandelingen die jullie samen in de bossen maakten. Of een tinnen soldaatje waar jullie als kinderen veel mee gespeeld hebben. Een bijzonder sieraad van je overleden oma kun je er ook in stoppen. Versier het doosje met foto’s of laat er speciaal een houten plaatje voor graveren die als deksel kan dienen. Bij Hood&Wood kun je houten plaatjes op A4 formaat laten graveren met een stadsplattegrond van bijvoorbeeld de wijk waar jullie als kinderen samen in gespeeld hebben.

2. Een handgemaakt portret

Als iemand is overleden is het soms moeilijk om een mooie recente foto te vinden die je ophangt om te koesteren en als blijvende herinnering cadeau te doen aan de nabestaanden. Veel kunstenaars kunnen echter van veel foto’s prachtige kunstwerken maken die precies het karakter en gevoel van de overledene kunnen vangen. Voor zo’n blijvende herinnering hoeft de persoon natuurlijk ook niet overleden te zijn. Misschien wil je gewoon je ouders een prachtig portret geven van hun kleinkinderen, als blijvende herinnering aan de tijd dat de kleinkinderen nog klein waren en op schoot klommen.

3. Een landkaart van die speciale plek

Alle herinneringen zijn op een plek gemaakt. Die bijzondere stadsvakantie naar Amsterdam bijvoorbeeld. Of zijn huwelijksaanzoek op de Martinitoren in Groningen. De wijk waar ze in gegroeid is in Antwerpen. Sommige gebeurtenissen zijn zo sterk verbonden met een plek dat een stadskaart misschien nog wel de meest persoonlijke herinnering kan zijn als cadeau. Bij Hood&Wood kun je stadskaarten volledig op maat maken. Kies zelf de uitsnede, het formaat en het materiaal voor je cadeau. Met een titel en het toevoegen van een marker is het duidelijk welke blijvende herinnering je cadeau geeft. Nieuwsgierig geworden naar een stadskaart op maat? Neem gauw een kijkje in onze editor.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.
×

Hi!

Heb je vragen? Of hulp nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder:

× Kan ik je helpen?