5 ideeën voor houten muurdecoratie in je interieur

Houten muurdecoratie voor een warme en natuurlijke uitstraling. Met een houten wandpaneel maak je niet alleen sfeer maar demp je ook nog gelijk geluiden uit de ruimte. Ideaal dus om ook te gebruiken op de zaak, in je restaurant of in de vergaderzaal. Met hout breng je een stukje natuur naar binnen wat onbewust een stress verlagend en ontspannend effect heeft. Wat is er zoal mogelijk op het gebied van houten muurdecoratie en is het ook mogelijk om houten persoonlijke muurdecoratie te laten maken?

1. Houten muurdecoratie uit een kunstgalerij

Er zijn veel hedendaagse kunstenaars die werken met hout en veel kunstwerken zijn dan ook prachtig om als muurdecoratie te gebruiken. Wat dacht je van een bijzonder kunstwerk gemaakt van drijfhout? Of een olieverfschilderij op een houten paneel? Vroeger werd een houtgravure gebruikt om dingen te kunnen drukken, maar wist je dat het houten paneel zelf het ook erg mooi doet aan de muur? Stap je plaatselijke kunstgalerij eens binnen en informeer naar de mogelijkheden. Let wel op, als je voor een uniek kunstwerk kiest betaal je vaak ook wat meer, maar dat is het ook wel waard natuurlijk.

2. DIY houten muurdecoratie

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om iets moois van hout voor aan de muur te maken. Als je Pinterest op gaat zie je genoeg voorbeelden van muurdecoratie van hout die je zelf kunt maken. Zoek bijvoorbeeld een paar mooie takken in het bos, droog ze voor de kachel en monteer ze in een houten lijst. Of stap een kringloopwinkel binnen en koop alle houten pollepels die je kunt vinden. Monteer ze in een gekke vorm op je muur en voor je het weet heb je een echte eyecatcher in de keuken.

3. Houten wandpanelen

Zin in echt een grote verandering in huis? Wat dacht je ervan om de hele wand met hout te bekleden? Je kunt mooie multiplex platen zo kopen bij de bouwmarkt, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om deze wandpanelen een uniek en eigen ontwerp te geven. Je kunt het ontwerp laten drukken of laten graveren. Het leuke van een graveren is dat je het hout in haar pure vorm houdt en slim gebruikt maakt van de eigenschappen van multiplex om met contrast en reliëf je afbeelding te maken. Bij Hood&Wood kun je volledig je eigen landkaart ontwerpen en laten graveren op houten platen.

4. Een verticale tuin

Hoewel niet helemaal van hout breng je met een verticale tuin wel echt de natuur in je huis. Kies voor houtachtige planten en een houten lijst en ook als je kruidentuintje net leeg is geplukt voor de verse muntthee heb je nog steeds mooie muurdecoratie in je interieur. Ook zie je veel verticale tuinen werken met een combinatie van mossen en takken waardoor er een wel heel bijzonder levend schilderij gecreëerd wordt.

5. Een foto of landkaart van hout

Een andere heel persoonlijk idee voor houten muurdecoratie is om een eigen foto te laten drukken op hout. Er zijn tal van bedrijven te vinden die dit voor je aanbieden en binnen een paar werkdagen heb jij ook een mooie houten muurdecoratie in huis. Bij Hood&Wood kun je wel iets heel speciaals. In plaats van een foto of afbeelding met inkt op hout te drukken gebruikt Hood&Wood de natuurlijke eigenschappen van hout en multiplex. Door het weghalen van het bovenste laagje van multiplex met lasergraveren creëert Hood&Wood een prachtig reliëf van de landkaart van jou keuze. Je kunt deze kaart helemaal zelf ontwerpen of er eentje kiezen uit ons uitgebreide assortiment aan al ontworpen kaarten. Neem snel een kijkje in onze winkel of gebruik onze editor om je eigen unieke houten wanddecoratie te ontwerpen.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.
×

Hi!

Heb je vragen? Of hulp nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder:

× Kan ik je helpen?